Ніч дослідників

В Ердеівській школі розпочалася перша програма 2023 навчального року.
Ніч дослідників – це серія безкоштовних заходів по всій Європі, спрямованих на популяризацію науки та кар’єри дослідника. Цього року Ердеівська школа знову в останні вихідні вересня вперше організувала захід, щоб дати відвідувачам можливість зазирнути в таємниці різних наукових дисциплін. Основна мета заходу – зробити різноманітну роботу дослідників та розробників привабливою для молоді.
28 вересня 2023 року, рано вранці, учні 10-го класу угорського ліцею Закарпаття у Великій Доброні та учні 2-го курсу Центру професійно-технічної освіти Еган Еде з підготовки кухарів і техніків вирушили в дорогу.


Дорогою учні не сиділи склавши руки, адже по дорозі до бази вони очистили лісову дорогу з обох боків від величезної кількості сміття.
Після екскурсії по території, їм була надана можливість випробувати можливості бази, пограти в ігри та відпочити.

Захід познайомив учнів з науковими та хімічними експериментами, які вони можуть проводити вдома на кухні, а також пояснив багато процесів, які можуть відбуватися в більш складному процесі приготування їжі. Потім вони були коротко ознайомлені з важливістю та дикою природою заповідника, а також здійснили коротку прогулянку вздовж каналу Сернье-Мочар, включаючи демонстрацію методів орієнтування на місцевості, використання компаса.

День завершився вечірнім барбекю з беконом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *