Відомий і невідомий Шевченко

У суботу, 9 березня, виповнюється 210 років від дня народження найвідомішого українського поета Тараса Шевченка. З цієї нагоди до 210 річниці від дня народження поета для учнів Приватного закладу «Закарпатський угорський ліцей з угорською мовою навчання» провели квест, який стосувався життя і творчості. Такий квест до шевченківських днів у ліцеї влаштували вперше. У формі гри учасники відповідали на запитання, які стосувалися життя і творчості Тараса Шевченка.

Запитання були різні. Вони стосувалися як добре всім відомих фактів, так і маловідомих. Наприклад, це були факти із біографії Шевченка у його малому віці, про його художню діяльність, особисте життя. Кожна команда перед отриманням нового завдання мала розгадати зашифрований вірш у лабіринті, скласти пазли і відгадати який це вірш. Команди мали власні завдання, які були підписані відповідно до їх назви «Шевченкознавці» та «Кобзареві діти». Всього на квесті було 8 станцій, на кожній станції були заховані відповідні завдання. Завдання квесту оцінювалися балами і та команда, яка отримує більше балів і є переможною, але в кінцевому результаті всі були переможці, адже кожен учасник квесту вивчив для себе щось нове і цікаве.

Метою цього квесту було поширювати знання учнів про життя і творчість Тараса Шевченка, сприяти вихованню національної самосвідомості, формувати у студентів уміння працювати в команді, розвивати здатність до взаємодії, формувати громадянську і загальнокультурну компетентності, бажання читати твори Шевченка, збагачувати словниковий запас, розвивати творчі здібності, виховувати любов до національної культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *